Homeentappaja, homeenestoaine ja homepesuaine 1L

22,00 

h3. Homeentappaja tiiviste on edullinen ja riittoisa seinäpintaan siveltävä homeenestoaine, joka poistaa olemassa olevan homeen, ja toisaalta ehkäisee uuden homekasvuston syntymistä.

Lisätiedot

Homeentappajaa voidaan käyttää sekä uusien että vanhojen seinäpintojen käsittelyyn. Homeentappajaa on saatavissa 1 ja 5 litran astioissa ja sen laimennussuhde on tavallisesti 1:10, mutta erittäin vaikeissa tapauksissa liuoksen suhde voi olla jopa 1:5.

Milloin käytetään homeen-estoainetta?
Mitä maalaamiseen tulee, eräs aikamme suurimpia ongelmia on home. Ympäristömme ja ilmastomme on muuttunut paljolti viimeisten vuosikymmenten aikana. Materiaalit ovat muuttuneet, rakennustuotannon vauhti on moninkertaistunut ja rakennusmateriaalin kierto on nopeampaa kuin koskaan ennen. Toisaalta myös kiristyvät ympäristödirektiivit asettavat maalien koostumukselle omat vaatimuksensa. Nykypäivänä rakennetaan tiiviisti, omakotitalojenkin etäisyys toisistaan saattaa taajaan rakennetulla alueella olla vain muutamia metrejä. Ennen rakennettiin harvakseltaan, mäkien päälle ja käytettiin huolellisesti kuivattua puutavaraa. Myös ilman likaantuminen ja saasteet tuovat jatkuvasti lisää ongelmia. Lika ja saasteet luovat kasvualustan uudenlaisille haittatekijöille. Erilaiset sienikasvustot ja home ovat ehkä varteenotettavin ongelma, mitä rakentamiseen ja maalaamiseen tulee. Hyvin suunnitellulla ja huolellisella työllä, ja ohjeita noudattamalla päästään hyvään lopputulokseen.

Maalaamattomat pinnat

Homeentorjuntakäsittely on aina suositeltava. Mutta mikäli olet täysin varma, että käyttämäsi puuaines, oli se sitten irtotavaraa tai valmista elementtiseinää, on täysin kuivaa ei homeentorjunta ole välttämätöntä. Muista kuitenkin, että kuivalle puulle riittää lyhytkin oleskelu ulkoilmassa siihen, että homeentorjuntakäsittely tulee tarpeelliseksi. Muista lisäksi se, että erittäin huonokuntoista, lahonnutta tai muuten vaurioitunutta puuta ei paraskaan maali pelasta. Jos työn aikoo tehdä huolellisesti, tulee vaurioituneet osat rakenteista korvata uudella ja edetä sitten ohjeiden mukaan.

Maalatut pinnat

Maalattuihin pintoihin pätevät täysin samat asiat kuin maalaamattomaankin. Tee ensin pohjatyöt ja toimi sitten alla olevien ohjeiden mukaan. Homeentorjuntakäsittely ei vaikuta haitallisesti seinässä olevaan vanhaan maalikerrokseen.

Homeentorjuntakäsittely

Valmistamme Homeentappajaa sekä 1 litran että 5 litran astioissa. Homeentappoliuos on tiiviste. Sitä tulee laimentaa vedellä noin 1:10. Mikäli liuosta käytetään jo olemassa olevan vaikean homeen poistoon, voi tiivisteen laimennussuhde olla voimakkaimmillaan 1:5. Levitä laimennettu liuos siveltimellä tai ruiskulla maalattavalle pinnalle ja anna vaikuttaa 12 tuntia. Pese tämän jälkeen seinä puhtaaksi, parhaat välineet tähän työhön ovat karkea harja sekä painepesuri. Tällainen käsittely katsotaan yleensä jo riittäväksi, mutta jos haluaa vielä lisätä ”varmuuskertoimia”, niin edellisen käsittelyn kuivuttua, voidaan pinnalle levittää vielä ylimääräinen kerros Homeentappajaa, jota ei kuitenkaan pestä enää pois, vaan se jätetään maalattavaan pintaan. 12 tunnin kuluttua voidaan aloittaa maalaaminen ohjeiden mukaisesti.

Muistathan vielä, että riskien minimoimiseksi kannattaa maalaustyöt aloittaa mahdollisimman pian homeentorjuntakäsittelyn jälkeen! Työn aikana on huolellisesti varottava aineen joutumista silmiin, kuten myös ihokosketusta on vältettävä, siksipä suosittelemme suojalasien- ja hansikkaiden käyttöä. Suojaa myös ikkunat ja välittömässä läheisyydessä olevat puutarhakasvit. Mikäli levityksessä käytetään ruiskua, kannattaa käyttää myös hengityssuojainta.